Atât de iubiţi de toată familia, celebrii papanaşi au o variantă de prepparare puţin diferită în Bucovina. Aici gospodinele le-au dat o formă reinterpretată, cu mai puţine ingrediente dar la fel de gustoşi.
CITEȘTE ȘI: Ți se face poftă instant: Rețeta simplă și delicioasă de gyros grecesc
Se amestecă ingredientele într-un bol până obţinem un aluat omogen şi lipicios, într-o farfurie plată turnăm puţină făină, care ne va fi de ajutor la formarea bilelor din aluat.
Bilele de aluat le trecem prin faină şi le aplatizăm uşor.
Intr-o tigaie încingem puţin ulei de floarea soarelui şi le prăjim pe ambele părţi până obţinem o suprafaţă aurie şi crocantă. Le scoatem pe un prosop de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.
CITEȘTE ȘI: Te-ai săturat de banalul piure de cartofi? Rețeta aceasta va revoluționa felul în care gătești garnitura
Le servim cu smântână, gem, împreună cu diverse fructe, recomandă restaurantedelux.ro.